Naot Mens Mark Arbete Sko Svart kkRQB

B00B20VPTW
Naot Mens Mark Arbete Sko Svart
  • skor
  • läder-
  • importeras
  • syntetisk sula
  • män komfort sko
  • avtagbar, anatomisk kork & latex fotbädd är insvept i välbefinnande mocka och formar sig till formen på foten med slitage.
  • vadderad teknisk foder på framsidan som ger komfort och absorberar fukt.
  • extremt lätt
Naot Mens Mark Arbete Sko Svart Naot Mens Mark Arbete Sko Svart Naot Mens Mark Arbete Sko Svart Naot Mens Mark Arbete Sko Svart Naot Mens Mark Arbete Sko Svart

Du har loggat in på ett konto som du inte kan beställa ifrån eller där du kan kontrollera några priser. Avsluta, byt konto eller kontakta Kundtjänst.

Stäng
Stäng

Error

CALL ME

Bearbetning pågår...

Logga in Logga in/registrera

Svenska

Vi använder cookies. Läs mer

Till följd av en systemuppdatering är investeringsfunktionerna på FIMs webbank och i FIM Mobil ur bruk 4.5 kl 19.00–6.5 kl 24.00. Vi beklagar störningen.

Genvägar

Anvisningar för inloggning på webbanken

Kund i LokalTapiola Bank –

Har du glömt lösenordet?

Gå till inloggningssidan

Berätta vad du önskar så kontaktar vi dig så snabbt som möjligt.

Ta kontakt

Kund i LokalTapiola Bank – logga in så här

Har du glömt användarkod? Logga in för att webtjänsten med QR-kod genom att öppna FIM Mobil och välj Läs QR-kod.

Den pakistanska hamnstaden Karachi lär vara en av de farligaste städerna på jorden. Som resmål klassificeras den som ”reconsider your need to travel”, och utlänningar rekommenderas inte röra sig på stan utan livvakt. Säkerheten har dock förbättrats avsevärt under de senaste åren efter att de tuffa paramilitära Rangers-trupperna börjat patrullera i staden.

Läs förvaltarkommentaren i pdf-format

På två år har antalet mord sjunkit med 75 procent och antalet kidnappningar med 90 procent. Enligt invånarna har det nu blivit möjligt att röra sig på sådana områden som man till varje pris skulle undvika 2013. Till följd av detta har fastighetsmarknaden piggnat till, och i fjol steg priserna med 10 procent i hela landet och med 20 procent i Karachi. Efterfrågan på bostäder är enorm. Pakistan har 192 miljoner invånare, varav hela 89 procent är under 50 år gamla. Eftersom endast drygt en tredjedel av befolkningen bor i städerna kommer flyttrörelsen att pågå länge framöver.

Jag besökte Karachi i mitten av maj för att träffa representanter för lokala företag och institutioner. I investerarkretsar såg man fram emot MSCI:s beslut i juni om att eventuellt höja Pakistan från indexet för frontiermarknader till indexet för tillväxtmarknader. Den egentliga ändringen skulle ske om ett år, men normalt brukar uppgången på börsen vara störst före det. Pakistan har även tidigare hört till tillväxtmarknaderna, men landet degraderades i samband med finanskrisen då börsen i praktiken stängdes genom att man begränsade prisförändringen till en procent per dag. MSCI gillade inte detta utan sänkte klassificeringen. Men nu verkar tiden vara mogen för en ändring, eftersom företagen saknar begränsningar för utländska innehav och clearingprocessen för affärer är relativt normal. Börsens marknadsvärde är 60 miljarder dollar, vilket motsvarar storleken på börsen i Vietnam. I det nya indexet skulle landsvikten därför vara under en procent.

M a y a N o r d l u n d

Denna dag hade vi bokat en minibuss med chaufför som skulle köra oss runt på Bohol. Vi ville se Chocolate Hills och åka båt på floden Luboc. Det var allt vi visste. Från vårt hus i Loon tog det ca två timmar till Carmen, som är regionen där Chocolate Hills ligger. På vägen frågade chauffören om vi ville stanna för att se världens största pytonorm, åka vattencyklar och se ”The man-made Forrest”. Vi svarade nej tack, nej tack och nej tack. Vi ville inte se en orm i fångenskap, vi kände inte för att blöta ner oss och skog ser vi nog av i norra Sverige.

Ett stopp bad vi dock honom att göra på hemvägen, men mer om det senare. Väl framme i Chocolate Hills betalade vi inträdesavgiften på 50 peso (ca 8 kronor), sedan körde bussen uppför en kulle och vi blev avsläppta vid en lång, brant stentrappa. Det var bara att börja traska! Det var dock inte så jobbigt som det först såg ut och vi fick ju vår belöning när vi kommit upp.

Här uppe hade vi en 360-graders utsikt över de grönskande Choklad-kullarna! Inte för att kullar är något superfenomen i sig men när de är såhär stora, såhär runda och såhär många, var det faktiskt rätt mäktigt. Kullarna skapades när hela ön låg under vatten och markytan bestod av korall. Efter århundraden av erosion blev dessa kullar kvar när vattnet sjönk undan och ön höjdes upp ur havet.

Nu finns de kvar för oss att beundra, och är man det minsta intresserad av natur och vackra vyer är Chocolate Hills absolut värt ett besök. På väg till (och från) kullarna passerade vi dessutom genom ”The man-made Forrest”, så vi fick ju se den också även om vi inte orkade stanna och fotografera som många andra turister. Det är ju bara skog. Visserligen lite annorlunda än palmskogen som annars täcker de filippinska öarna, men därmed desto mer lik den skog vi har i Europa.

Vi åkte vidare till floden Luboc, där vi skulle äta lunch på en restaurangbåt. Men det var en så otroligt märklig upplevelse att det förtjänar ett eget inlägg! Ni ska få höra den historien imorgon!

Follow

Följ bloggen via epost

@maya.nordlund

Följ på Instagram

Åh, var där själv 2006!!! Känns dock som nyss när jag ser dina bilder. Vi gjorde också nån lunch på en flodbåt så det ska bli intressant och se om det fortfarande är detsamma!!!

Tillbaka till toppen

Mer om oss

Följ oss på

Supportande sidor